Scouts

Het onderdeel Scouts bestaat uit jongens en meisjes van 10 t/m 14 jaar. Elke zaterdagmiddag komen wij bij elkaar om allerlei activiteiten te ondernemen. Zo doen wij onder andere aan sport, spel, tochten en scoutingtechnieken. Onze opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur.

De Scoutsgroep is opgedeeld in patrouilles, een groepje van ongeveer 5 scouts. We houden van actie en avontuur en geen enkele week is bij ons hetzelfde! Bij mooi weer gaan we bijvoorbeeld kanovaren of vlotten bouwen, maar een goed watergevecht is ook erg gaaf. In de winter houden we traditioneel een winterhike: een stevige wandeltocht waarbij we gebruik maken van diverse routetechnieken om van A naar B te komen en tussendoor krijgen we opdrachten om uit te voeren.

Ook organiseren we een aantal weekenden per jaar, waarbij we als extraatje bijvoorbeeld een dropping doen. Zo’n weekend is van zaterdagochtend tot zondagmiddag en zit boordevol leuke activiteiten. Het hoogtepunt elk jaar is het zomerkamp: lekker kamperen in de buitenlucht, spelletjes doen, zwemmen, allemaal met je vrienden. De grootste uitdaging deze week is om alles zelf te doen: tent opzetten, tochten lopen, koken, etc. Ook moeten we zelf het terrein onderhouden en opruimen. Gelukkig helpt de leiding hier nog wel bij!

Conclusie: het belangrijkste wat wij jou bieden is afwisseling. Daarom is het ook zo’n leuke hobby! Er is voor ieder wat wils, dus verleg je grenzen en kom eens langs. De deur staat altijd open.

Contact

Dirk Gervers
06-52259997
scouts@graaf-ottogroep.nl


Heeft u nog vragen?

Het is mogelijk dat wat je zoekt niet op onze site staat, wij helpen je graag verder! Stuur dan een mailtje naar info@graaf-ottogroep.nl of vul het contactformulier in.