Explorers zomerkamp 2022

Een paar weken gelden waren onze welpen en scouts op kamp in Arnhem, deze week zijn de explorers aan de beurt. Ze zijn afgereisd naar het prachtige Luxemburg!

Op de aankomstdag werden natuurlijk de boodschappen gedaan en hebben we Scouting Zeddam geholpen met een kampdoop! Aan de overkant van de rivier werd een mysterieuze plek ingericht waar een deel van de kampdoop plaats zou vinden. Als tegenprestatie nodigden ze ons uit om de ochtend erop ook te komen abseilen. Dat hebben we dus natuurlijk gedaan!
Scouting Zeddam bedankt šŸ¤©

Overdag stond een heerlijk kippetje te pruttelen in de Dutch oven. Na het eten hebben we snel de tas ingepakt om te beginnen aan de hike/dropping. De explorers hadden geen idee waar ze naartoe zouden gaan en hoe. Zo kwamen ze er dus achter dat het eerste deel van de hike met de trein was. Ze werden gedropt op een station met een aanwijzing voor de juiste trein. Gelukkig ging dit helemaal goed en konden ze snel beginnen met lopen vanaf het juiste station.

De volgende ochtend was het tijd om nog even bij te komen van de hike. Om wat af te kunnen koelen hebben we ons eigen bad gemaakt in de rivier. Geen straf, bij 31 graden. Tijdens het abseilen kregen de explorers wilde ideeƫn en zo maakten we ons na het avondeten klaar om later in de avond te gaan klimmen in dezelfde groeve als waar ook het abseilen was.

De voorbereidingen liepen wat uit en zo werd het echt nachtklimmen.

Vandaag gaan we naar Luxemburg stad om daarna weer af te kunnen koelen in het bad.

Iedereen tot snel, groetjes, de explorers.