Zondag 10 juli

Zondag 10 juli, de tweede dag van het zomerkamp alweer! Vanmorgen waren de welpen om 07:00 uur pas wakker, dit lijkt wel op een record tijdens een zomerkamp. 

Nadat iedereen zich had aangekleed was het tijd voor het ontbijt, en omdat het zo mooi weer was konden we gezellig buiten zitten! Na het ontbijt gingen de welpen verder met het vuur wat de scouts al hadden gemaakt, hierna was het tijd voor een spelletje! We zijn met alle welpen naar het bos gegaan om een potje vlaggenroof te spelen.

Om 12:00 uur was het al weer tijd voor de lunch, zo als iedere keer hebben 2 welpen de tafel gedekt waarna alle andere welpen de handen zijn gaan wassen om te eten.

’s Middags zijn een aantal welpen bezig geweest met het bouwen van een hut, en een aantal anderen zijn samen met de scouts in het bos een spel wezen doen.

Deze avond hebben de welpen visstick met broccoli en klieltjes gegeten. Ook deze avond heeft geen een welp de IK-LUST-HET-NIET bon ingeleverd.

Een welp aan het woord:

10 juli 2016. Zomerkamp het is heel leuk hier, echt een mooie plek, en gister was het heel vermoeiend met het fietsen. Maar het is gelukt. We hebben geen kampvuurkuil maar wel een bak waar we vuur in kunnen maken. En we zijn al begonnen met de sopu’s, Ik weet niet wie er meer heeft, De groepjes zijn in de nesten. We hebben ook vandaag het kamp geopend. En we hebben gister sla, worstjes en gebakken aardappeltjes als avondeten gegeten en vandaag krielaardappeltjes vissticks en broccoli. We hebben ook een bepaald terrein waar de ballen mogen gebruiken, en we hadden eerst drie 6 ballen en nu 4, want er zijn 2 ballen het vuur in gegaan. We hebben ook al een paar spellen in het bos gedaan, dat is vlaggenroof en het dierengeluidenspel.
Welp Devon

Het is lekker warm hier, en super leuk! We doen allemaal spelletjes, zitten voor het vuur en veel meer! Het was moeilijk met fietsen, maar het is de moeite waard. We fietsen hoge bulten op en naar beneden. We hebben 2 pauzes gehad, en dat was leuk. We eten hier verschillende dingen. Je krijgt een briefje. Een ik lust het niet bon. En als je het niet lekker vind moet je die bon inleveren. Maar dat kun je maar 1 keer doen. We zijn al met de sopus bezig, en dat is een flinke klus! Maar het is spannend wie wint en leuk. We lopen ook naar het bos toe, en daar doen we ook leuke spelletjes. En je slaapt lekker binnen en warm. Het is hier super cool!
Welp Valerie

Een paar foto’s: