Zaterdag 9 juli

Zaterdag 9 juli, de eerste dag van het zomerkamp van de welpen! Om 11:00 uur verzamelden de welpen met de bagage en fietsen in Velp om vanaf daar naar het kampterrein te fietsen.

Rond een uur of 13:30 kwamen de welpen aan op het terrein na een redelijk zware fietstocht met een heleboel heuvels onderweg. Nadat iedereen de fietsen weg had gezet en wat gedronken had was het tijd om de slaapzaal in te richten, alle welpen gingen hun slaapspullen klaar leggen, luchtbed oppompen, slaapzak klaar leggen enz…

Na het klaarmaken van de slaapzaal was het tijd voor het terrein verkennen en de belangrijke dingen van het kamp bespreken zoals de SOPU’s, IK-LUST-HET-NIET bonnen snoepkaarten en natuurlijk de “Kampregels”.

Ondertussen was het al weer bijna tijd voor het avondeten, vandaag stond op het menu: Gebakken aardappelen met worstjes en sla. In tegenstelling tot vorig jaar heeft dit jaar geen een welp zijn IK-LUST-HET-NIET bon op de eerste dag ingeleverd (die zullen ze wel bewaren voor woensdag).

Na het eten was het natuurlijk tijd voor corvee en daarna een kort avondspel in het bos. Dit was dit keer het “Dierengeluiden spel”, alle welpen moesten een dier verzinnen die ze goed na konden doen en een van de welpen moest raden wie het geluid maakte. Nadat iedereen een keer aan de beurt was geweest was het al weer tijd om naar bed toe te gaan.

Zoals ieder jaar is de eerste avond gaan slapen tijdens een zomerkamp spannend en duurde het ook even voordat alle welpen ook echt sliepen.

Nu hopen dat uitslapen wat beter gaat :)

Foto’s zullen morgen worden toegevoegd aan dit bericht!