Zondag

Zondag, de tweede dag van het zomerkamp! Vandaag was het een rustige dag. ‘s Ochtends hebben de welpen kaartjes gemaakt, en de andere speltakken hebben het rustig aan gedaan de ochtend.

Het middagprogramma was een gezamenlijk onderdeel, genoemd “Kampaandacht”. Bij dit onderdeel wordt er een stuk uit de wet of belofte behandeld. Dit jaar was dat “Helpt elkaar en anderen”, in de vorm van EHBO.

Alle speltakken zaten binnen in groepjes waar een aantal belangrijke onderdelen werden behandeld zoals: snijwonden, brandwonden, tekenbeten en het verwijderen van splinters. Nadat alle standaardpunten waren behandeld kwamen voor de scouts en de explorers de wat ingewikkeldere technieken.

Na een middag vol leerzame dingen was het voor alle speltakken vrije tijd. Een aantal welpen en scouts besloten te gaan voetballen en een hindernisbaan te bouwen van touw.

Rond een uur of half 6 was het tijd om met het eten te beginnen. De welpen aten sla, gebakken aardappels en kipnugets, de scouts spaghetti, de explorers hebben primitief pizza gemaakt en de stam heeft een “Steak bacon and cheese bacon roll” gemaakt.

In de avond hebben de welpen nog een avondspel gedaan in het bos een stukje verderop terwijl de andere speltakken hun boel aan het opruimen waren. Hierna hebben we met z’n allen nog gezellig bij het vuur gezeten.

Het was weer een geslaagde dag! Op naar morgen.

Een scout aan het woord:

Toen we zijn op gestaan zijn we gaan eten. Na het eten hadden we vrije teid tot de lunch. Na de lunch hebben we een workshop ehbo gehad. Hierbij hebben we verbant leren aan leggen en de heimlich greep. We hebben ‘s afonds zelf eten ge kookt. We hebben spagetie gemaakt. Daarna hebben we de rest van de avond bij het vuur gezeten. – Scout Simon

Een paar foto’s: