Zaterdag

Zaterdag 11 juli! De eerste dag van het zomerkamp!

Alle speltakken verzamelden vanmorgen vroeg om te vertrekken richting Gorssel, de welpen vertrokken vanuit Baak, de scouts, explorers en stam vertrok vanaf Kasteel de Kelder. Na een fietstocht van 15 km voor de welpen en bijna 30 km voor de andere speltakken is iedereen aangekomen op de locatie.

De scouts en de explorers zijn na het uitrusten eerst hun tenten gaan opzetten en de welpen hebben hun slaapzaal ingericht.

Nadat iedereen klaar was met hun slaapplek werd er een gezamenlijk vuur gemaakt in de kampvuurkuil waar alle speltakken aan meehielpen. De rest van de middag was lekker rustig, er werden verschillende spelletjes gedaan, waaronder ook nog een klein watergevecht.

Rond 18:00 uur werd het tijd voor avondeten, de welpen en de scouts aten chili con carne, de explorers en de stam pannenkoeken.

Voor de avond stond een dropping gepland, de welpen zijn wat eerder vertrokken en waren vrij vlot weer terug. De scouts en de explorers hadden een wat langere dropping.

Voor de stam was het een omgekeerde dropping, ze zijn vertrokken vanaf het kampterrein naar een tot dan toe onbekende locatie waarna een leiding ze daar is gaan ophalen.

Een aantal leden aan het woord:

We hebben vandaag heel lang ge fiets en ik was heel moe maar nu ben ik niet meer moe en we hebben chillicorcarne gegeten En ik heb mijn ik lust het niet bon ingeleverd want ik vind chillicorcarne niet lekker dus ik heb brood gegeten en het toetje was watermeloen Gegeten en die heb ik ook niet gegeten en we hebben net gegeten dus het eten moet nog ff zakken maar dalijk ga ik naar buiten als ik klaar ben met typen maar de andere zijn buiten en we hebben de hele dag gewoon bij het kampvuur zitten maar vanavond gaan we nog een spelletje doen en ik heb het nu al naar mijn zin hier en we hebben een hele mooie plek om hout te verzamelen voor het vuur en een hele mooie plek om te spelen en dit hebben we vandaag allemaal Gedaan of nog gaan doen – Welp Devon

Zomer kamp 2015 we gingen vuur maaken en we werden ge dropt en heben regels gemaakt zoal nee is nee en ja is ja – Welp Floris

Zomerkamp 2015 Zijn we naar de plaats gefiets waar we ginngen over nachten de plaats heet gorssel. We hebben ook vuur gemaakt dat was leuk. We hadden een droping en we waren een keer misgelopen maar we gingen ook niet zo ver. Nu lekker slapen en tot morgen – Welp Wout

Een paar foto’s: