Woensdag

De dag begon met een goed ontbijt voor alle speltakken, want op de planning stond een active sportdag!

Rond een uur of 10:30 verzamelde iedereen bij de kampvuurkuil, hier werd de hele groep verdeeld over verschillende kleine groepjes. Welpen, scouts, explorers en stam door elkaar heen. Hier kreeg iedereen een uitleg over wat precies de bedoeling was en welke spellen er allemaal waren.

Na het eerste fluitsignaal begon de sportdag, alle groepjes vlogen naar hun eerste spel voor de strijd om de eerste plaats!

Er waren een aantal verschillende spellen zoals: Verspringen, boogschieten, spijker slaan, een hindernisbaan en nog meer kleine spelletjes.

Halverwege werd er 2 keer gefloten, dit betekent dat iedereen moest verzamelen in de kampvuurkuil om te drinken.

Na de tweede ronde hoort zoals bij een wedstrijd altijd is een prijsuitreiking, de winnaars kregen een grote pot snoep die ze met z’n allen moesten verdelen.
Naast het snoep kreeg de welp van het winnende groepje nog extra SOPU’s (Sociale Punten).

‘s Middags waren alle speltakken onderweg voor de boodschappen voor de avond. De welpen bleven in Gorssel, de andere speltakken vertrokken richting Deventer.

Nadat alle speltakken hun boodschappen voor de avond had gedaan moesten ze beginnen met het maken van vuur want ze gingen primitief koken! Met de welpen bouwden we een oven, de scouts gebruikten een stookbak en de stam en leiding kookten boven op de oven van de welpen. De explorers hebben hun eten op een Colemanbrander gemaakt aangezien al een aantal andere dagen primitief hadden gekookt.

De rest van de avond werden er verschillende spelletjes buiten gespeeld waarna alle speltakken richting hun bed gingen.

Een scout aan het woord:

Zomerkamp 2015 We hebben vandaag sportdag gehad en toen hadden we verspringen, boogschieten, een parkour, ballen gooien, hamertje tik, pingpongbal blazen en we zijn nog naar deventer geweest. En we mochten zelf eten kopen en koken. – Scout Quincy

Een paar foto’s: