Maandag

Maandag, de derde dag van het zomerkamp. Op deze dag hebben alle speltakken een tocht / hike.

Rond een uur op 10:00 vertrok iedereen van het terrein terwijl het buiten regende. Voor de welpen stond een kleine 9 km op de planning voor de scouts ruim 15 km en voor de oudsten onder ons (de explorers en stam) ruim 24 km.

Met de welpen hebben we een rondje om de zomerkamplocatie gelopen: dit terrein bestond hoofdzakelijk uit bos. De scouts, explorers en stam hadden een andere eindbestemming. Dit was een stukje bos van onze oude voorzitter, Gerben Zweers.

Na 9 km wandelen met verschillende routetechnieken waren de welpen rond 14:00 uur weer terug op het terrein. Op dit moment regende het nog steeds buiten dus hebben we besloten om gezellig met z’n allen een film te gaan kijken. Dit keer was het een film die al heel oud is (1967), maar heel veel met Scouting te maken heeft: “Jungle book”.

Terwijl de welpen film aan het kijken waren was voor de andere speltakken de tocht nog niet afgelopen. Zij kwamen uiteindelijk moe maar voldaan rond 17:00 uur op hun overnachtingslocatie aan. Één geluk hadden ze al, de tent was al op gezet, de HUDO al gegraven en het zeiltje al gespannen.

De avond bij de welpen was rustig, alle welpen moesten zich om beurten douchen, en daarna hebben we nog gezellig bij het vuur gezeten.

Een stamlid aan het woord:

Vanochtend om 10 uur vertrokken we vanaf de gebouwen. Wij hebben van onze begeleiding een hele handig app gekregen om de route mee te lopen. We kregen onderweg vragen, raadsels, puzzels, opdrachten en ga zo maar verder. De app gaf ons de mogelijkheid om de juiste route te vinden. Gelukkig blijven wij in de moderne tijd, maar toch op een scouting manier. Het regende ook onderweg en we hadden dus gelukkig geen last van doorweekte blaadjes wat normaal gesproken dan wel het probleem zou zijn. Onze begeleiding heeft zelf de route uitgezet en is toen ook zo lief geweest om ons langs een supermarkt te sturen, zodat we niet kilometers om hoefde te lopen om alsnog bij een supermarkt uit te komen. Bij de supermarkt hebben we lekker onder een afdakje ons knakworstjes warm gemaakt en deze genuttigd. We zijn vervolgens verder gegaan met de route. We hebben door veel verschillende dingen gelopen, bijvoorbeeld langs het water, door het bos, door een woonwijk en ook gewoon langs de normale weg. Eenmaal aangekomen bij de uiteindelijke locatie (wat ons 23 kilometer onder onze schoenen vandaan heeft versleten) stonden de tenten al. Wij als Stam bleven niet slapen, maar de Verkenners en de Rowans wel. We hebben de vuurkorven aangestoken en toen konden de frikandellen en hamburgers opgewarmd worden. Nadat we gegeten hebben, hebben wij nog even lekker uitgebuikt en gepraat met iedereen. Vervolgens zijn we lekker relaxt weg gebracht met de auto naar de gebouwen. De Rowans en de Verkenners gaan morgen weer hiken, maar wij gaan lekker de stad om ons heen verkennen! – Stamlid Yasmin

Een paar foto’s: