Donderdag

Donderdag, de dag van het gezamenlijke uitje! Na het ontbijt rond een uur of 10:30 stapte iedereen op de fiets richting het klimbos en de survivalbaan in Eefde. Eenmaal hier aangekomen werd de groep in tweeën gedeeld. De welpen en de scouts begonnen met het klimbos, de explorers en de stam begon op de survivalbaan.

Bij de welpen en scouts begon de activiteit eerst met een uitleg over de klimgordeltjes, waarna ze met z’n allen naar de toren toe gingen. Een deel van het groepje ging eerst van de tokkelbaan af en het andere deel ging door het klimbos.

Het andere groepje begon met de survivalbaan, voordat ze hier overheen mochten hadden ze eerst een warming-up.

Ongeveer op de helft van de tijd werden de groepjes gewisseld, de explorers en de stam gingen het klimbos in en de welpen en de scouts mochten over de survivalbaan.

In de middag hebben de welpen en de scouts voorbereidingen gedaan voor de bonte avond van vrijdag. Wat ze gaan doen blijft nog een verrassing.

’s Avond mochten alle leden met hun blote handen eten, want het was VREETFESTIJN! We begonnen met 15 kilo patat, 100 bitterballen, 80 kipnugets, 90 frikadellen, 12 liter frituurvet en 3 frituurpannen! In ongeveer een uur was alles op. Het was weer een geslaagd avondeten.

Na het vreetfestijn begon het kamptribunaal. We begonnen met de welpen waarna ook alle andere speltakken aan de beurt kwamen. De welpen hadden dit jaar weer een aantal keer de leiding aangeklaagd, helaas voor de leiding wonnen de welpen een paar klachten.

Een welp aan het woord:

We zijn naar het klimbos geweest en het eerste stukje vondt Ik heel lastig maar het was wel heel leuk en er was ook een Survivalparcour en ik ben ge vallen en door mijn enkel gegaan En vandaag hebben we vreetfestein en dan eten we van de tafel En dan eten we patat met geloof ik een frikandel maar dat weet Ik niet zeker maar het is wel een hele leuke dag en ik heb de helft Van mijn pinda’s al op maar da rest van mijn pinda’s bewaar Ik voor morgen en ik denk dat ik het niet allemaal op krijg Morgen maar dan heb ik ook nog wat voor thuis. – Welp Devon

Een paar foto’s: