Zondag: Paaseiland

De tweede dag van het zomerkamp, de eerste welpen waren al weer vroeg wakker. Na een tijdje rustig in bed te hebben gelegen mochten ze zich gaan aankleden waarna ze een bezoekje kregen van de paashaas. Natuurlijk na een lange vlucht naar Paaseiland moet je op het vliegveld inchecken, alle welpen kregen een paspoort waarin ze hun eerste stempel kregen.

Op de zondag hebben we met de welpen altijd “Kampaandacht”, dit houdt in dat we een stuk van de belofte uitlichten. Vandaag was dat “Iedereen te helpen waar ik kan” en “Respecteert zichzelf en anderen”. Het doel was de welpen een keer te laten ervaren hoe het is om met een beperking om te gaan, zoals blind zijn of een ledemaat missen.

Om ze te laten ervaren hoe het is om blind te zijn hadden we twee spellen. Bij het eerste spel moesten een parcours afleggen waarbij ze met fluitsignalen aanwijzingen kregen. Het tweede spel was “Paaseilandje prikje”: hierbij moesten ze een punaise op de wereldkaart prikken met als doel precies in Paaseiland terecht te komen.

Tijdens de lunch hebben ze ervaren hoe het is om maar één arm te hebben, brood smeren gaat dan niet meer heel makkelijk. Een paar welpen waren zo enthousiast dat ze dit de hele dag bleven doen. Helaas lukte dit niet meer toen ze moesten schrijven.

‘s Middags sloeg het weer ineens om: het begon te stortregenen waardoor we met de welpen binnen zijn gebleven. Om de tijd een beetje te doden hebben we van de speelruimte een heuse bioscoop gemaakt en zijn hier de film “Jungle book 2” gaan kijken.

De avond hebben we gezellig met de welpen bij het “Paasvuur” gezeten waarna er een aantal moesten douchen. Nadat de welpen gedoucht hadden moesten ze allemaal richting bed om weer een lange vlucht te maken naar het volgende land!

Een aantal welpen aan het woord:

Dag 2: we hebben spelletjes gedaan en de snoepwinkel was voor het eerst open We hebben jungelboek 2 gekeken en toen gingen we in het logboek schrijven en we hebben handicap spellen gedaan en we zijn bij het kampvuur geweest Dit logboek is gedaan door jasper wemmenhove. – Welp Jasper

Dag 2: we hebben spelletjes gedaan en de snoepwinkel was voor het eerst open. We hebben geleerd om hoe het is om blind en doof te zijn daarna hebben we de film junglebook 2 gekeken, en we zijn bij het kampvuur geweest. – Welp Willem