Vrijdag: Egypte

Vrijdag, de laatste dag van het welpenkamp. Vandaag zijn we met de welpen geland in Egypte. De welpen hebben tijdens het kamp steeds beter geleerd om uit te slapen, de eerste was wakker om 07:20 uur en de laatste pas rond 08:00 uur! Omdat het de laatste dag was begonnen ze al druk hun spullen in te pakken.

Rond een uur of negen zaten we met z’n allen aan het ontbijt. Hierbij werden we ineens vergezeld door een mummie. Nadat iedereen het eten op had werd de rest van de bagage/spullen ingepakt.

Na het inpakken zijn we met z’n allen begonnen met het voorbereiden van de bonte avond. Ieder groepje moest zijn eigen stukje voorbereiden. Niet alleen de welpen waren druk met het voorbereiden, maar ook de leiding was (op de achtergrond) stukjes aan het voorbereiden voor de bonte avond.

Rond een uur of 4 waren de meeste stukjes voorbereid en was het volgende deel van het programma gearriveerd! Voor de middag hadden we voor de welpen een workshop Djembé georganiseerd. Het begon allemaal heel simpel, eerste speelde iedereen hetzelfde stukje. Daarna werd het vraag en antwoord en als laatste waren het verschillende ritmes door elkaar heen!

Na de workshop was het al weer tijd om te gaan eten, vandaag stond een barbecue op de planning. Alle welpen en scouts mochten vandaag hun eigen vlees bakken.

Na de barbecue was het alweer 19:00 uur, dat betekende dus dat alle ouders van de welpen er ieder moment aan konden komen. Rond 19:30 uur waren alle ouders aanwezig en hadden alle welpen hun ouders gevonden. Dit betekende dus dat de bonte avond kon beginnen! Als eerste lieten de welpen horen wat ze de middag hadden geleerd. Natuurlijk is het het leukste als de ouders ook meedoen, zij kregen dus ook een instrument om mee te kunnen doen.

Nadat de welpen hebben laten horen wat ze op een Djembé konden waren de andere toneelstukjes/sketches aan de beurt. Alle welpen hebben een stukje gedaan, de scouts hebben een paar stukjes gedaan en de leiding een paar sketchers. Een leuk onderdeel van de avond is altijd “Wist je dat?”. Hiervoor heeft de leiding het hele kamp de leuk/grappige opmerkingen/dingen opgeschreven en de ouders moesten raden of dat hun welp was. Het kwam regelmatig voor dat meerdere ouders het idee hadden dat hun welp dat wel gedaan kon hebben.

Nadat alle toneelstukjes/sketchers gedaan waren was het al weer tijd voor de prijsuitreiking van de SOPU’s. Het groepje met de meeste SOPU’s won de restanten van het snoepwinkeltje. Verder kregen alle welpen de eetstokjes uit Japan mee naar huis evenals hun gestempelde paspoorten.

Het laatste onderdeel van het welpenkamp was het laten zakken van de kampvlag waarna de welpen weer mee naar huis konden om weer bij te komen van het zomerkamp.

“Als leiding willen we graag alle welpen bedanken voor het super gezellige kamp. Een Scoutgroet van Baloe (Jelmer), Shere Khan (Koen), Mang (Myron), Sahi (Milou) en Hathi (Sander) en we wensen iedereen een prettige vakantie!”

Een aantal welpen aan het woord:

We zijn naar en zwembad geweest de naam is embriecana daar waaren twee glijbaanen. en we gingen ook een togt lopen we heben tien km gelopen. en woesdag was het vreetvestijn dat vonden we leuk we heben ook nog en mometje stilte ge houden. voor de mensen die in het vliegtuig en we heben een film gekeeken de film heeten surv/up dat was leuk. en wat we vandaag gaan deon twee toneelstukjes en de lijding trukjus en we zijn naar het maisdoolhof geweest er was een eofen doolhof en er was een groot doolhof daar gingen we met de fiets heen. – Welp Mart

Een paar foto’s: