Donderdag: Spanje

Al weer de een-na-laatste dag van het zomerkamp, vandaag waren we in Spanje! De dag begon zoals elke dag weer vroeg, de welpen werden rond 08:00 uur wakker en de eerste welpen die thuis sliepen werden om 08:30 gebracht. Nadat ook de leiding wakker was snel aan het ontbijt om aan het eind van de ochtend richting het uitje te gaan.

Om bij het uitje te komen moesten we eerst een stukje fietsen met de welpen (ongeveer 7 kilometer). De tocht ging via Kilder naar het Maïsdoolhof. Eenmaal hier aangekomen hebben we het laatste stukje gelopen en kon iedereen het doolhof in. Op de verzamelplaats was een grote toren van strobalen gemaakt waar je op mocht klimmen, van bovenaf had het je zicht over het hele doolhof.

Het duurde vrij lang voordat de eerste welpen de weg hadden gevonden door het doolhof heen. Ook de leiding had hier moeite mee maar Mang was de eerste die (via de uitgang) de weg door het doolhof had gevonden.

Rond een uurtje of 15:00 uur gingen we weer terug naar de fietsen, maar voordat we weg gingen eerst nog even iets te drinken en een ijsje!

De terugweg was wat zwaarder! We hadden wind tegen, gingen bult op en de meeste welpen waren al moe van het doolhof. Eenmaal bij het gebouw hadden de meesten ook niet veel energie meer om iets actiefs te gaan doen. Een aantal gingen rustig een Donald Duckje lezen en een aantal keken rustig met Hathi mee op zijn laptop.

Het avondeten was primitief koken, de welpen konden kiezen uit een aantal Spaanse ingrediënten die ze op een stuk aluminium moesten leggen. Nadat er een beetje boter en wat water was toegevoegd moesten ze deze dichtvouwen en werd deze op het vuur gelegd. Na ongeveer 10 minuten waren de maaltijden klaar en konden de welpen eten!

Na het eten was het alweer bijna tijd om naar bed te gaan om morgen weer een beetje uitgerust te zijn voordat de ouders de welpen komen ophalen!

Een paar foto’s: