Dinsdag: Great Britain

Vanmorgen zijn we geland in Great Britain! Zoals de gewoonte is in Engeland ontbijten ze daar met ei en spek dus ook wij hebben deze gewoonte overgenomen vandaag.

Het weer was vandaag alweer een stuk beter waardoor de welpen vandaag de tocht hebben gelopen. Rond 11:00 uur zijn we begonnen aan een tocht van ongeveer 11 kilometer. Om de weg te kunnen vinden kregen de welpen een aantal verschillende routetechnieken waaraan ze konden afleiden welke richting ze op moesten. Ongeveer op de helft van de route was de pauzeplek. Dit was ook meteen het hoogste punt van de hele route. Vanaf hier kon je kilometers ver kijken terwijl we midden in het bos stonden.

Al snel ontdekten een aantal welpen een salamander op een boomstronk waarna al heel snel alle welpen er omheen stonden. Het tweede deel van de tocht was grotendeels heuvelaf, de meeste welpen vonden dit een stuk makkelijker dan heuvelop klimmen.

Eenmaal terug op het terrein gaf de GPS aan dat de tocht 10,78 kilometer was en de gemiddelde snelheid 3,8 kilometer per uur! Uit onze ervaring is dit voor welpen heel snel! Een groot deel van de welpen was zo moe na de tocht dat ze rustig op bed een Donald Duckje gingen lezen terwijl de rest nog genoeg energie over had om flessenvoetbal te gaan spelen.

Na het eten stond er nog 1 kort spel op het programma, het “Smokkelspel”. Aangezien ze in Engeland veel thee drinken moesten de welpen theezakjes smokkelen naar de andere post zonder hun wasknijper kwijt te raken.

Het was weer een geslaagde dag tijdens onze wereldreis in 7 dagen. De welpen zitten nu allemaal weer in het vliegtuig naar het volgende land!

Een aantal welpen aan het woord:

We hebben een tocht gelopen tijdens de tocht moesten we kaart lezen me hielden we pauzen tijdens de pauzen gingen we wat eten. We hebben 10,78 km glopen. Toen gingen we terug naar het gebouw – Welp Bryan

Vandaag hadden we 10 km gelopen en dat was héél vermoeiend!!! We liepen helemaal naar een berg en die moesten we op en af lopen, die berg was 80 meter hoog! Toen we terug waren was ik helemaal uitgeput, daarna ging ik veel Donald duckjes lezen. – Welp Luuk

We hebben een tocht gelopen het was heel vermoeiend we hebben 10 km gelopen en het was heel warm en daar na heb ik buiten gespeelt en nog even een donalt duk gelezen en we hebben arddappels met visstiks en bloemkool\boontjes gegeten en ik heb het hier heel leuk. – Welp Devon

Een paar foto’s: