Zomerkamp 2011

Met de welpen zijn we voor het eerst wezen kamperen in tenten. Normaal gaan we naar een gebouw, maar omdat we met een kleine groep waren hebben we besloten met de verkenners mee te gaan. In het begin van de week was het erg mooi weer, ’s maandags hebben we dezelfde tocht gelopen als de verkenners. De verkenners bleven slapen bij het eindpunt om de volgende dag weer verder te lopen, en de welpen mochten met de auto weer terug en lekker in de tent slapen. Helaas had het mooie weer er genoeg van, en begon het dinsdagavond te regenen. Zelfs zo hard en lang dat de tenten begonnen onder te lopen! Toen heeft Kaa in de regen een gracht gegraven om de tent van de welpen heen om de spullen binnen droog te houden, maar helaas, het was al te laat. Veel spullen waren al nat.

Woensdag zijn we naar Apeldoorn naar het zwembad geweest, het was erg hard nodig dat iedereen weer schoon werd! Nadat iedereen weer schoon en moe was van het zwemmen moest er ook nog teruggefietst worden, toen we weer terugkwamen was iedereen al weer nat van de regen… gelukkig hoefde er niet zelf gekookt te worden want de traditie van het VREETFESTIJN werd gewoon doorgevoerd naar de verkenners, dus werd de hele tafel volgegooid met frietjes!

Donderdag zijn we naar het Kröller-Müller museum geweest, helaas regende het nog steeds, dus konden we niet door de beeldentuin. Gelukkig was binnen ook genoeg te zien. Toen het tijd werd om boodschappen te doen voor het primitief koken gingen we er weer vandoor, via de supermarkt om inkopen te doen en daarna weer naar het kampterrein. Helaas regende het nog steeds, dus was iedereen weer nat. Gelukkig hebben Wilma en Luc droge en warme kleren geregeld, dit was heel fijn want veel kinderen hadden alleen nog maar natte kleren.

Gelukkig werd het vrijdag weer mooier weer, dus werd het tijd om Sander Abbink te kampdopen. Sander was voor het eerst als leiding mee op kamp met de verkenners, en dan moet je natuurlijk gekampdoopt worden. Er werd een heel parkours voorbereid wat hij af moest leggen. Na kennis gemaakt te hebben met de bosgeesten die gewapend waren met stroop en zure melk was hij er eindelijk vanaf (behalve dan dat de enige manier om schoon te worden onder de koude pomp was)

’s Avonds werd het kamp afgesloten met het kamptribunaal, hierna zijn de welpen naar huis gegaan en hebben ze voor het eerst in een week weer heerlijk lang in een lekker warm en droog bed geslapen.
Het was ondanks de regen toch een erg leuk, gezellig, stoer en vermoeiend kamp en ik heb het erg naar mijn zin gehad.

Alle foto’s