Zomerkamp 2014

vrijdag_03Afgelopen jaar is er tijdens het welpenkamp een heel kampverslag bijgehouden! Iedere dag heeft de leiding een verslag over die dag geschreven en regelmatig hebben de welpen er ook een stukje bij geplaatst.

Deze is aan het einde van iedere dag op de website geplaatst. Benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Bekijk het verslag, de foto’s en de stukjes van de welpen op onderstaande link!

Verslag zomerkamp

Vossenjacht

boerenkool-2013-71Scoutinggroep Graaf Otto organiseert voor hun leden regelmatig leuke DOE dingen. Om het jaar weer eens goed te beginnen hadden we een oude traditie van zolder gehaald. 11 Vossen hadden zich in een mal pak gestoken…

De vossenjacht speelde zich af in het stadscentrum van Doetinchem en nadat zij zich hadden opgesteld gingen de leden met een vragenlijst snel op zoek. Zo was er een verwarde Einstein, een schoorsteenveger die zijn dak niet kon vinden, een visser die geen water zag op het Simonsplein, een soldaat uit de middeleeuwen die het kasteel niet kon vinden etc., etc.

Nadat alle vossen door onze leden zijn gevonden hebben we de middag afgesloten bij Snack Plus waar we allemaal een heerlijke warme chocomel hebben gedronken. Vervolgens zijn we te gast bij Kasteel de Kelder, waar jhr. F. Beelaerdts van Blokland ons uiterst welkom ontvangt. Wij hebben hier een Boerenkoolmaaltijd genuttigd, een vaste traditie binnen Scouting om het nieuwe jaar mee in te luiden.
Bron: http://www.deweekkrant.nl/

Alle foto’s

Verhuizing

Nu we een nieuw gebouw hebben moeten de spullen natuurlijk verplaatst worden, en dat hebben we gedaan ook. Maar voordat we ook maar één ding hadden opgepakt hebben we eerst een ouderwets potje Hollandse Leeuw gedaan. Heel wat kleerscheuren en blauwe plekken later gingen we dan aan de slag.

Iedereen moest één sentimenteel nostalgisch voorwerp meenemen. Zo had Robbert de ‘kruisboog’ meegenomen en Simon (welpen) een waterpistool gepakt. Daar gingen we dan, op weg naar onze nieuwe gebouwen, natuurlijk na afscheid te hebben genomen van de oude gebouwen.

Jelle stoer voorop met de vlaggenmast, daarachter een zooitje Rowans, gevolgd door een mix van welpen, verkenners, leiding en bestuur. Een korte wandeling later kwamen we aan bij de gebouwen. Voor sommigen een bekend terrein, voor de meesten een nieuw gezicht. Niemand wist waar de nieuwe spullen moesten komen te liggen dus werd alles voor de deur neergelegd.

De Rowans begonnen meteen met het bekijken van de lokalen en hadden al snel de mooiste gespot en geclaimd. Maar de deur was nog op slot dus werd er nog even gewacht toen kon iedereen naar binnen stormen. Na alle kleine hoekjes een gaatjes onderzocht te hebben was het tijd voor eten. Alles stond al klaar en we konden zo aanschuiven voor broodjes frikandel en knakworst.

Hiermee liep de opkomst ten einde en kon iedereen met een gevulde maag en goede hoop weer naar huis.

Alle foto’s

Zomerkamp 2011

Met de welpen zijn we voor het eerst wezen kamperen in tenten. Normaal gaan we naar een gebouw, maar omdat we met een kleine groep waren hebben we besloten met de verkenners mee te gaan. In het begin van de week was het erg mooi weer, ’s maandags hebben we dezelfde tocht gelopen als de verkenners. De verkenners bleven slapen bij het eindpunt om de volgende dag weer verder te lopen, en de welpen mochten met de auto weer terug en lekker in de tent slapen. Helaas had het mooie weer er genoeg van, en begon het dinsdagavond te regenen. Zelfs zo hard en lang dat de tenten begonnen onder te lopen! Toen heeft Kaa in de regen een gracht gegraven om de tent van de welpen heen om de spullen binnen droog te houden, maar helaas, het was al te laat. Veel spullen waren al nat.

Woensdag zijn we naar Apeldoorn naar het zwembad geweest, het was erg hard nodig dat iedereen weer schoon werd! Nadat iedereen weer schoon en moe was van het zwemmen moest er ook nog teruggefietst worden, toen we weer terugkwamen was iedereen al weer nat van de regen… gelukkig hoefde er niet zelf gekookt te worden want de traditie van het VREETFESTIJN werd gewoon doorgevoerd naar de verkenners, dus werd de hele tafel volgegooid met frietjes!

Donderdag zijn we naar het Kröller-Müller museum geweest, helaas regende het nog steeds, dus konden we niet door de beeldentuin. Gelukkig was binnen ook genoeg te zien. Toen het tijd werd om boodschappen te doen voor het primitief koken gingen we er weer vandoor, via de supermarkt om inkopen te doen en daarna weer naar het kampterrein. Helaas regende het nog steeds, dus was iedereen weer nat. Gelukkig hebben Wilma en Luc droge en warme kleren geregeld, dit was heel fijn want veel kinderen hadden alleen nog maar natte kleren.

Gelukkig werd het vrijdag weer mooier weer, dus werd het tijd om Sander Abbink te kampdopen. Sander was voor het eerst als leiding mee op kamp met de verkenners, en dan moet je natuurlijk gekampdoopt worden. Er werd een heel parkours voorbereid wat hij af moest leggen. Na kennis gemaakt te hebben met de bosgeesten die gewapend waren met stroop en zure melk was hij er eindelijk vanaf (behalve dan dat de enige manier om schoon te worden onder de koude pomp was)

’s Avonds werd het kamp afgesloten met het kamptribunaal, hierna zijn de welpen naar huis gegaan en hebben ze voor het eerst in een week weer heerlijk lang in een lekker warm en droog bed geslapen.
Het was ondanks de regen toch een erg leuk, gezellig, stoer en vermoeiend kamp en ik heb het erg naar mijn zin gehad.

Alle foto’s

Scoutingdemo Graaf Ottogroep

DOETINCHEM – Scouting Graaf Otto hield zaterdag een open dag op het Simonsplein. Daar demonstreerden de leden van de scouting waarmee zij zich zoal bezig houden. Druk in de weer met hout, touw en vuur probeerden zij de belangstellenden warm te maken voor een lidmaatschap bij de scoutinggroep. Dat zij veel voor elkaar krijgen werd duidelijk; Hun ‘paasvuur’ mocht namelijk wel doorgaan.

Bron: Gelderse Post

Aankondiging

DOETINCHEM – De Graaf Ottogroep houdt zaterdag 23 april een open dag en scoutingdemonstratie op het Simonsplein in Doetinchem. Tussen 11 en 15 uur geeft de groep vooral demonstraties van hun outdooractiviteiten. Zo wordt er een pionier-vuurtafel gebouwd waar eieren, broodjes, marshmallows en hamburgers gebakken kunnen worden.
Onder begeleiding wordt er ook geleerd zelf vuur te maken, evenals tondels van dennenappels en kaarsvet. Of met een kompas de hoogte van de kerktoren opmeten.
Met bamboestokken en elastieken wordt een zo hoog mogelijke toren gebouwd. De Welpen, Scouts en Explorers vertellen over hun scouting en er staat een infostand voor de nodige informatie.

Bron: Zondagskrant

Hordehole-in-one (9 april 2011)

Wat kan je doen met vijf welpen en twee leiding tijdens een opkomst, die tussen een bezoek aan een dierentuin en een weekendkamp in ligt? Shere Khan heeft het antwoord!

Namelijk ‘midgetgolf’, omdat het voor iedereen geschikt is en het aantal spelers niet zo van belang is. Wat is er wel van belang? Goed weer (check), creativiteit van de makers (check), zoveel mogelijk verschillende obstakels (check) en veel plezier (check).

Met materialen uit het troepenhuis en hordehol werden vijf banen aangelegd met elk hun eigen moeilijkheid. Denk bij de materialen o.a. aan banken, poortjes, palen en emmers.

Om de tennisballen te slaan, werden twee echte golfclubs en vier crocketsticks (soort houten hamers met lange stelen) gebruikt.

Normaal gesproken worden de verschillende banen langzaamaan moeilijker, maar welpen zouden geen welpen zijn als ze de verschillende niveaus niet kriskras door elkaar zouden zetten. Dat maakte het juist leuker. Zoals altijd heeft de persoon met het minste aantal slagen gewonnen. De uitslag staat hieronder:

1. Jelle (24 punten)
2. Simon (25 punten)
3. Joris (28 punten)
4. Max (29 punten)
5. Jade (31 punten)
6. Ties (34 punten)

Verder is het leuk om te melden, dat Jade (foto) voor de eerste keer met een opkomst meedeed. Wij hopen dat hij dat vaker zal gaan doen.

Tiger “Shere Khan” Woods Alle foto’s