Vossenjacht

boerenkool-2013-71Scoutinggroep Graaf Otto organiseert voor hun leden regelmatig leuke DOE dingen. Om het jaar weer eens goed te beginnen hadden we een oude traditie van zolder gehaald. 11 Vossen hadden zich in een mal pak gestoken…

De vossenjacht speelde zich af in het stadscentrum van Doetinchem en nadat zij zich hadden opgesteld gingen de leden met een vragenlijst snel op zoek. Zo was er een verwarde Einstein, een schoorsteenveger die zijn dak niet kon vinden, een visser die geen water zag op het Simonsplein, een soldaat uit de middeleeuwen die het kasteel niet kon vinden etc., etc.

Nadat alle vossen door onze leden zijn gevonden hebben we de middag afgesloten bij Snack Plus waar we allemaal een heerlijke warme chocomel hebben gedronken. Vervolgens zijn we te gast bij Kasteel de Kelder, waar jhr. F. Beelaerdts van Blokland ons uiterst welkom ontvangt. Wij hebben hier een Boerenkoolmaaltijd genuttigd, een vaste traditie binnen Scouting om het nieuwe jaar mee in te luiden.
Bron: http://www.deweekkrant.nl/

Alle foto’s

Verhuizing

Nu we een nieuw gebouw hebben moeten de spullen natuurlijk verplaatst worden, en dat hebben we gedaan ook. Maar voordat we ook maar één ding hadden opgepakt hebben we eerst een ouderwets potje Hollandse Leeuw gedaan. Heel wat kleerscheuren en blauwe plekken later gingen we dan aan de slag.

Iedereen moest één sentimenteel nostalgisch voorwerp meenemen. Zo had Robbert de ‘kruisboog’ meegenomen en Simon (welpen) een waterpistool gepakt. Daar gingen we dan, op weg naar onze nieuwe gebouwen, natuurlijk na afscheid te hebben genomen van de oude gebouwen.

Jelle stoer voorop met de vlaggenmast, daarachter een zooitje Rowans, gevolgd door een mix van welpen, verkenners, leiding en bestuur. Een korte wandeling later kwamen we aan bij de gebouwen. Voor sommigen een bekend terrein, voor de meesten een nieuw gezicht. Niemand wist waar de nieuwe spullen moesten komen te liggen dus werd alles voor de deur neergelegd.

De Rowans begonnen meteen met het bekijken van de lokalen en hadden al snel de mooiste gespot en geclaimd. Maar de deur was nog op slot dus werd er nog even gewacht toen kon iedereen naar binnen stormen. Na alle kleine hoekjes een gaatjes onderzocht te hebben was het tijd voor eten. Alles stond al klaar en we konden zo aanschuiven voor broodjes frikandel en knakworst.

Hiermee liep de opkomst ten einde en kon iedereen met een gevulde maag en goede hoop weer naar huis.

Alle foto’s

Scoutingdemo Graaf Ottogroep

DOETINCHEM – Scouting Graaf Otto hield zaterdag een open dag op het Simonsplein. Daar demonstreerden de leden van de scouting waarmee zij zich zoal bezig houden. Druk in de weer met hout, touw en vuur probeerden zij de belangstellenden warm te maken voor een lidmaatschap bij de scoutinggroep. Dat zij veel voor elkaar krijgen werd duidelijk; Hun ‘paasvuur’ mocht namelijk wel doorgaan.

Bron: Gelderse Post

Aankondiging

DOETINCHEM – De Graaf Ottogroep houdt zaterdag 23 april een open dag en scoutingdemonstratie op het Simonsplein in Doetinchem. Tussen 11 en 15 uur geeft de groep vooral demonstraties van hun outdooractiviteiten. Zo wordt er een pionier-vuurtafel gebouwd waar eieren, broodjes, marshmallows en hamburgers gebakken kunnen worden.
Onder begeleiding wordt er ook geleerd zelf vuur te maken, evenals tondels van dennenappels en kaarsvet. Of met een kompas de hoogte van de kerktoren opmeten.
Met bamboestokken en elastieken wordt een zo hoog mogelijke toren gebouwd. De Welpen, Scouts en Explorers vertellen over hun scouting en er staat een infostand voor de nodige informatie.

Bron: Zondagskrant