Scoutingdemo Graaf Ottogroep

DOETINCHEM – Scouting Graaf Otto hield zaterdag een open dag op het Simonsplein. Daar demonstreerden de leden van de scouting waarmee zij zich zoal bezig houden. Druk in de weer met hout, touw en vuur probeerden zij de belangstellenden warm te maken voor een lidmaatschap bij de scoutinggroep. Dat zij veel voor elkaar krijgen werd duidelijk; Hun ‘paasvuur’ mocht namelijk wel doorgaan.

Bron: Gelderse Post

Aankondiging

DOETINCHEM – De Graaf Ottogroep houdt zaterdag 23 april een open dag en scoutingdemonstratie op het Simonsplein in Doetinchem. Tussen 11 en 15 uur geeft de groep vooral demonstraties van hun outdooractiviteiten. Zo wordt er een pionier-vuurtafel gebouwd waar eieren, broodjes, marshmallows en hamburgers gebakken kunnen worden.
Onder begeleiding wordt er ook geleerd zelf vuur te maken, evenals tondels van dennenappels en kaarsvet. Of met een kompas de hoogte van de kerktoren opmeten.
Met bamboestokken en elastieken wordt een zo hoog mogelijke toren gebouwd. De Welpen, Scouts en Explorers vertellen over hun scouting en er staat een infostand voor de nodige informatie.

Bron: Zondagskrant