Boerenkool maaltijd

Gelukkig nieuw jaar iedereen want de eerste zaterdag van het jaar was het alweer zover, de eerste opkomst van het jaar.  Zoals altijd werd het nieuwe jaar weer ingeluid met de nodige activiteiten en als hoogtepunt natuurlijk de boerenkool maaltijd.

Eenmaal aanwezig werd er vlot met de hele groep geopend want voor het middagprogramma hadden we de tijd zeker nodig. Ik zal de hele uitleg achterwege laten maar toch even een toelichting geven van hoe de middag er uit zag zodat u toch een idee heeft wat we hebben gedaan. Jelle had een zeer vernuftig spel uitgedacht waarbij met diverse kort durende spelletjes geld verdient worden die later nodig waren bij een strategisch bordspel dat binnen gespeeld werd. Nadat groepjes gevormd waren haastte iedereen zich om zo snel mogelijk spelletjes te spelen en zo een voorsprong te kunnen behalen op de andere groepjes. Na een eerste ronde van spelletjes werd met het geld per groepje een dorp uitgebouwd aanwezig op een speelbord dat wel vier tafels groot was. Na een tweede ronde van spelletjes die nu moeilijker gemaakt waren zodat het geld nog moeilijker te verdienen was, en de moeite nog groter, werd ook dit geld uitgegeven. Dit keer echter aan legers, na een strategische plaatsing op het speelveld barste een hevige strijd los tussen de dorpen. Toen het bericht kwam dat het eten klaar was werd het slagveld leeg achtergelaten, iedereen was zijn handen wassen.

Iedereen schoof aan tafel in het troepenhuis dat voor de verandering verrassend schoon en opgeruimd was. Dit dankzij Jelle, Simon en Chef die stiekem in de vakantie al langs waren geweest om alles in nette staat te krijgen, niet allen was alles opgeruimd maar ook was het zeer gezellig versierd in kerstsfeer want het was nog vakantie. De catering was prima geregeld door Chef en het eten zag er zo lekker uit dat na ООn ronde van opscheppen de boerenkool al op was voordat er een hap genomen was. De boerenkool smaakte nog beter dan hij er uit zag en in recordtijd waren alle hongerige magen gevuld, voor het toetje werd de laatste rookworst nog verdeelt onder diegene die nog een gaatje konden vinden. Door het jaargetij was het tegen sluitingstijd al bijna donker maar er werd nog van het laatste beetje licht in het bos gebruik gemaakt om de opkomst te sluiten.

De kop is er weer af.

Dirk Gervers