Verslagen


Vossenjacht

boerenkool-2013-71Scoutinggroep Graaf Otto organiseert voor hun leden regelmatig leuke DOE dingen. Om het jaar weer eens goed te beginnen hadden we een oude traditie van zolder gehaald. 11 Vossen hadden zich in een mal pak gestoken…

De vossenjacht speelde zich af in het stadscentrum van Doetinchem en nadat zij zich hadden opgesteld gingen de leden met een vragenlijst snel op zoek. Zo was er een verwarde Einstein, een schoorsteenveger die zijn dak niet kon vinden, een visser die geen water zag op het Simonsplein, een soldaat uit de middeleeuwen die het kasteel niet kon vinden etc., etc.

Nadat alle vossen door onze leden zijn gevonden hebben we de middag afgesloten bij Snack Plus waar we allemaal een heerlijke warme chocomel hebben gedronken. Vervolgens zijn we te gast bij Kasteel de Kelder, waar jhr. F. Beelaerdts van Blokland ons uiterst welkom ontvangt. Wij hebben hier een Boerenkoolmaaltijd genuttigd, een vaste traditie binnen Scouting om het nieuwe jaar mee in te luiden.
Bron: http://www.deweekkrant.nl/

Alle foto’s

Verhuizing

Nu we een nieuw gebouw hebben moeten de spullen natuurlijk verplaatst worden, en dat hebben we gedaan ook. Maar voordat we ook maar één ding hadden opgepakt hebben we eerst een ouderwets potje Hollandse Leeuw gedaan. Heel wat kleerscheuren en blauwe plekken later gingen we dan aan de slag.

Iedereen moest één sentimenteel nostalgisch voorwerp meenemen. Zo had Robbert de ‘kruisboog’ meegenomen en Simon (welpen) een waterpistool gepakt. Daar gingen we dan, op weg naar onze nieuwe gebouwen, natuurlijk na afscheid te hebben genomen van de oude gebouwen.

Jelle stoer voorop met de vlaggenmast, daarachter een zooitje Rowans, gevolgd door een mix van welpen, verkenners, leiding en bestuur. Een korte wandeling later kwamen we aan bij de gebouwen. Voor sommigen een bekend terrein, voor de meesten een nieuw gezicht. Niemand wist waar de nieuwe spullen moesten komen te liggen dus werd alles voor de deur neergelegd.

De Rowans begonnen meteen met het bekijken van de lokalen en hadden al snel de mooiste gespot en geclaimd. Maar de deur was nog op slot dus werd er nog even gewacht toen kon iedereen naar binnen stormen. Na alle kleine hoekjes een gaatjes onderzocht te hebben was het tijd voor eten. Alles stond al klaar en we konden zo aanschuiven voor broodjes frikandel en knakworst.

Hiermee liep de opkomst ten einde en kon iedereen met een gevulde maag en goede hoop weer naar huis.

Alle foto’s

Vader Zoon weekend

Joris is net een week geleden overgevlogen naar de scouts en mag nu meteen al mee met het vader/zoonkamp. En ik dus ook.

Wat we hier hebben mee gemaakt is niet niks. Een scout zijn dat is pas wat.

Zelf een overdekking maken om in de buitenlucht te slapen, en iedereen werkt hard mee, niemand is bang voor de nacht.

Vervolgens hout sprokkelen voor het vuur, dat je zelf moet aanmaken, en een driepoot maken om het eten aan te hangen.

En wat voor eten: vis, een makreel, waarbij je zelf de ingewanden er uit moest halen. Je leert hier nog meer dan een militair.

Helaas kon het slapen in de buitenlucht geen doorgang vinden.

Voordeel was wel thuis lekker douchen en de volgende ochtend uitgerust terug komen. En….niet nat worden in je slaapzak want het regende behoorlijk en toch was iedereen weer present.

De volgende ochtend werd er een nieuw record verbroken: zo lang mogelijk wachten met ontbijten. Des te beter smaakten de zelf geknede broodjes en eieren.

Leuk waren ook de spelletjes die we deden: Hollandse leeuw, tonnetje omver lopen maar het hoogtepunt was toch wel vlag veroveren. Wat waren die vaders goed: ze hadden minder spelervaring maar conditioneel en tactisch stukken sterker. Het was 2-0 voor de vaders.

Maar de zonen kwamen sterk terug met ranja drinken en chips eten. Eindstand 2-2.

Moe maar voldaan gingen we weer richting huis.

Het was een geslaagd weekend.

Groet Jurgen (vader van Joris)