Dodenherdenking 2016

5778ee74-e2a6-4919-bdc9-ed7c6c50df4f_thumb1024Op woensdag 4 mei is het Dodenherdenking waarbij wij 2 minuten kunnen en mogen stil zijn ter nagedachtenis aan iedereen – burgers en militairen – die in Nederland of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Traditiegetrouw helpen alle Doetinchemse scoutingverenigingen bij de jaarlijkse herdenking, welke start vanaf het Simonsplein om 19.00 uur met een stille tocht langs het Joods monument naar het Vrijheidsmonument in het Mark Tennantplantsoen.

De stam en liep tijdens deze herdenking mee met de stille tocht en droegen hierbij kransen die later bij het monument door enkele prominenten uit Doetinchem neergelegd zouden gaan worden.

Een bijzondere aanwezige was dhr. Bill Cole: een Britse soldaat die in 1945 met de Canadese troepen in Doetinchem belandde, verliefd werd op een Doetinchemse deerne en nooit meer weggegaan is.

Na deze tocht nam de groep met de kransen plaats in het plantsoen en begon de herdenking. Aan het einde hiervan werden door de scouting de kransen aangegeven aan de mensen die deze hebben gelegd.

Terug Boven