Brand Roothaanhoeve

BrandOp maandagavond 19 september heeft ons het droevige nieuws bereikt dat de Roothaanhoeve aan de Koekendaalseweg door een brand in de as is gelegd. Helaas is dit een groot verlies voor 2 Scoutinggroepen. Allereerst voor de Roothaan, die hier al jaren hun thuisbasis in de koekendaal heeft. Daarnaast is de Koekendaal ook onze thuisbasis.

Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een uitslaande brand en had het vuur zich bij aankomst van de brandweer al zo ontwikkeld dat duidelijk is dat het gebouw niet behouden kan blijven.

De kap van de boerderij is afgebrand en ingestort. De brandweer heeft de boerderij, die als verloren moet worden beschouwd, daarom gecontroleerd laten uitbranden.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar zal dinsdag sporenonderzoek naar worden gedaan, al laat de officier van dienst van politie wel doorschemeren dat het een vreemde plaats is voor een spontaan ontstane brand.

Aankomende opkomsten

Momenteel is het nog onduidelijk of en in welke vorm de opkomsten van aanstaande weekeinde zullen plaatsvinden. De leiding en het bestuur komen morgen avond samen, zij zullen dan samen naar oplossingen voor de nabije toekomst kijken.

Verdere informatie volgt spoedig.

Voor vragen kunt u contact opnemen met sander.baten@graaf-ottogroep.nl

Met verdrietige Scoutinggroet,

Sander Baten
Voorzitter Graaf Ottogroep Doetinchem

Terug Boven