Nog anderhalve week tot we met onze vereniging de …

Nog anderhalve week tot we met onze vereniging de Airborne Wandeltocht gaan lopen. Daarom delen we tot die tijd onze handigste tips voor het wandelen.

Voor het lopen van een mars als de Airborne Wandeltocht heb je natuurlijk goede wandelschoenen nodig. Ja, we weten dat dit de grootste inkopper is. Maar toch hebben we echt mensen op sandalen zien aankomen. Bij het kopen of kiezen uit je van berg- of wandelschoenen is het belangrijk om te bepalen wat je ermee gaat doen. Niet elke schoen is geschikt voor een bepaald doel en omgeving. De omgeving bij Oosterbeek is heuvelachtig en loopt zowel door het bos als door het dorp. Kies dus schoenen die lekker zitten maar die ook een goed en stevig profiel aan de onderkant hebben zodat je in het bos niet wegglijdt.
– Goede wandelsokken houden je voeten droog, voorkomen daardoor blaren en andere huidirritatie. Daarnaast dragen ze bij aan schokdemping, wat het draagcomfort van je wandelschoenen beter maakt.
– Je veters strikken is belangrijk, zeker als je een lange tocht gaat maken. Zet je voet goed in de schoen. Hiel goed tegen de hak, voet goed op de bodem van de schoen. Trek je tenen niet in. Begin dan vanaf onder naar boven je veters goed en stevig aan te trekken. Trek ze niet te strak, want je voeten moeten natuurlijk niet afgekneld raken. Pas als alles goed zit, leg je de strik in je veters. De tong van je schoen moet goed aansluiten op je enkel en scheenbeen.
– Controleer je veters bij elke pauze nog even.

Terug Boven