Als je een tijdje onderweg bent, wordt het vanzelf …

Als je een tijdje onderweg bent, wordt het vanzelf tijd voor pauze. Hier onze tips!
– Pauzeer echter nooit te lang, want daardoor word je alleen maar stijf en weer in een lekker wandelritme komen, wordt alleen maar lastiger naarmate je je pauze langer laat duren.
– Ga niet op de koude grond zitten. Dan krijg je het namelijk veel sneller koud.
– Schoenen aan of schoenen uit? Onder wandelaars is dit een eeuwige discussie. Schoenen aan of schoenen uit tijdens je pauze? Volgens de een is het een absolute no-go om tijdens je pauze je schoenen uit te doen. Je voeten, stevig ingesnoerd in je wandelschoenen, kunnen dan ineens opzwellen. Resultaat: de rest van je wandeling zitten je schoenen niet meer fijn, of erger: blaren! Anderzijds, het kan soms ook geen kwaad om je zweterige wandelsokken even te verversen voor een droog en schoon paar. Kilometers doorlopen op natte wandelsokken kan de kans op blaren weer vergroten.
– Voeten omhoog. Tijdens hele lange wandeltochten kan het fijn zijn om even met de voeten omhoog te gaan zitten of liggen. Dan kan al het vocht dat in je benen is gezakt, weer een beetje terug naar de plek waar het vandaan kwam.
– Natte voeten? Tijdens een warme dag is het heerlijk om de verhitte voeten even te laten afkoelen in een frisse beek. Maar kijk uit! Want door al dat water wordt de huid van je voeten ook week, waardoor het risico op blaren groter wordt. Sowieso moet je er voor zorgen dat je voeten weer goed droog zijn als je verder gaat.

Terug Boven