­čÉ▓Wegens groot succes op het Middeleeuws Festijn …

­čÉ▓Wegens groot succes op het Middeleeuws Festijn Kasteel ‘De Kelder’ te Doetinchem delen wij graag met u het recept van onze Vikingstoof met versgeschoten draak uit ‘Koken met de Targaryens deel 5′.
Natuurlijk was dit geen echte draak… ­čÉë

Voor een lekkere grote pan waar je met 6-8 man van kunt eten heb je het volgende nodig:
1 kilo kipfilet, blokjes
6-8 wortels, blokjes
2 blikjes tomatenblokjes
6 paprika’s, blokjes
2 uien, snipperen
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
4 tenen gehakte knoflook
1 el tijm
1 el oregano
0,5 l kippenbouillon
200 ml cr├Ęme fra├«che

Wanneer de pan of Dutch Oven heet is, doe je wat boter in de pan en fruit je hierin de uitjes. Daarna kan de kip erbij. Wanneer deze begint te kleuren kan de knoflook erbij. Bak dit nog even door en voeg dan de wortels en paprika’s toe. Als deze ook beginnen te smoren kunnen de tomatenblokjes, kruiden en bouillon erbij. Laat dit wat indikken en voeg dan de cr├Ęme fra├«che toe. Dit kun je zachtjes verder laten pruttelen.

Variatietips: voeg er wat lichtkruimige aardappels aan toe om de stoof meer vullend te laten worden, of voeg een lekkere scheut rode wijn toe. Ook lekker met pandanrijst ernaast.

Terug Boven